سه شنبه, ۱۶ بهمن , ۱۴۰۳ ساعت تعداد کل نوشته ها : 4021 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 3×
  • بایگانی شمسی

  • اطلاعیه ها

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:روغن کلزا(کانولا) مناسبترین روغن از نظر تغذیه ای
    ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۹:۱۶
    شناسه : 16308
    0
    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان همزمان با اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم تاکید کرد : کانولا (کلزا) بهترین روغن برای مصرف روزانه و نسبت میزان امگا ۶ به امگا ۳ در آن مناسب است.
    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش پایگاه خبری زرجوب نیوز ، سیدمحمود رضوانی روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از پانزدهم تا سی‌ام ماه جاری در کشور عنوان کرد: با توجه به افزایش شیوع بیماری‌های غیرواگیر در دنیا که ایران هم از آن مستثنی نیست، افزایش سطح آگاهی تغذیه‌ای مردم را یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز این بیماری‌هاست که باید مورد توجه قرار گیرد.

    وی افزود: پیشگیری از بیماری‌های مزمن یا غیرواگیر اعم از چاقی، قلبی و عروقی و سرطان با محوریت انتخاب روغن مناسب، فرهنگ‌سازی در خصوص نقش روغن‌ها و چربی‌ها در برنامه غذایی سالم همچنین اصلاح باورهای نادرست در مورد روغن‌ها و چربی‌ها، فرهنگ سازی برای آشنایی جامعه با روغن کانولا ( کلزا) و ترغیب به مصرف آن و فرصت‌ها و تهدیدهای رسانه‌ای و تاثیر آنها در انتخاب روغن‌ها دیگر محورهای این پویش است.

    دکتر رضوانی بیان کرد  : گیلان با ۴۱.۶ درصد ابتلا به کلسترول بالا در جمعیت بالای ۲۵ سال و با ۴۳.۵۳ درصد شیوع ابتلا به فشار خون بالا در جمعیت بالای ۲۵ سال در جایگاه اول کشور قرار دارد.

    وی با بیان اینکه بیش از ۷۶ درصد کل بار بیماری‌ها در ایران به مختص بیماری‌های غیرواگیر است، اضافه کرد: بر اساس آمار سازمان ثبت در سال ۱۴۰۲  طبقه‌بندی علل مرگ و میر استخراج شده‌است، بیماری‌های غیرواگیر علت مرگ حدود ۸۴.۹ درصد در هر ۱۰۰ هزار از نفر فوتی بوده‌است.

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر لزوم توجه به تغذیه سالم اظهار کرد: مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیل را تا ۳۴ درصد، مرگ ناشی از بیماری عروقی کرونر قلب را تا ۲۸ درصد و نیز میزان ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را تا ۲۱ درصد افزایش می‌دهد، این چربی هیچ فایده‌ای برای بدن ندارد.

    وی ادامه داد: افزایش کلسترول خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند برخی سرطان‌ها، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و مانند آن است.

    دکتر رضوانی خاطر نشان کرد : شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» و با تقسیم روغن‌ها به مایع، جامد و نیمه جامد بیان کرد: روغن‌های جامد مانند کره، مارگارین، روغن زرد حیوانی، پیه و دنبه و روغن کرمانشاهی حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند که به شدت موجب افزایش کلسترول بد خون می‌شوند و با سکته‌های قلبی و بیماری‌های قلبی و عروقی ارتباط دارد.

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم با اشاره به روغن‌های مایع معمولی و مخصوص سرخ کردنی بیان کرد: برای سرخ کردن عمیق و طولانی مدت باید از روغن مایع مخصوص سرخ کردن و برای پخت و پز و تفت دادن در حرارت کم نیز باید از روغن مایع معمولی استفاده شود.

    وی افزود: آفتابگردان، ذرت، زیتون، کلزا، کنجد، هسته انگور و سبوس برنج و روغن‌های مخلوط از روغن‌های مایع موجود در بازار هستند، مردم بیشتر به مصرف روغن های آفتابگردان و ذرت تمایل دارند؛ اسیدهای چرب امگا ۶ عمده ترکیبات این روغن هاست، هنگامی که امگا ۶ زیاد مصرف شود نسبت آن با امگا ۳ نامطلوب می باشد و اگر این میزان از حدی بیشتر باشد در طولانی مدت، فرآیندهای التهابی در بدن ایجاد کرده و زمینه ساز ابتلا به بیماری‌های دیابت، فشار خون، سرطان و مانند آن می‌شود.

    معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: کانولا (کلزا) بهترین روغن برای مصرف است و نسبت میزان امگا ۶ به امگا ۳ در آن مناسب است از اینرو در گروه بهترین روغن ها از لحاظ خواص تغذیه ای قرار دارد؛ روغن زیتون و کنجد ارزش تغذیه‌ای خوبی دارند اما نمی‌توانند نیاز بدن به امگا ۶ و امگا ۳ را تامین کنند.

    گیلان چاق‌ترین استان کشور است

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.